Sufleu de banane

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de sufleu de banane din: banane, unt, faina alba, oua, scortisoara, zahar pudra, ciocolata, apa, lapte, stafide si esenta de cafea.

Ingrediente:Sufleu de banane

  • 12 banane
  • 80 g unt
  • 3 linguri faină albă
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguri zahăr pudră; (separat)

pentru sos:

  • 250 g ciocolată
  • 1 cană apă
  • 1 cană lapte
  • 250 g stafide
  • 4 linguri esenţă cafea

 

Mod de preparare:

Bananele, curăţate de coajă, se zdrobesc cu o furculiţă şi sc amestecă omogen cu untul frecat spumă, cu faina şi ouăle. Se amestecă până ce totul devine o spumă ce se aşează într-o formă bine unsă cu unt.

Se presară deasupra scorţişoară pisată fin şi zahărul pudră. Se lasă la cuptor la foc moale aproximativ un sfert de oră. Separat, se topeşte ciocolata cu foarte puţină apă şi se adaugă laptele îndulcit, fierbinte, apoi cafeaua. Se servesc împreună.

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • SUFLEU DE BANANE

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.