Sufleu de paine

Printeaza

Sufleu de paine din: oua, lapte, franzela, cascaval ras, ulei sau unt, sare.

Ingrediente:Sufleu de paine

  • 4 ouă crude
  • 1 cană lapte (1/4 I)
  • 1 franzelă mai veche (dar nu uscată)
  • 250 g caşcaval ras (de preferat cât mai uscat, sau parmezan)
  • 1 lingură ulei (sau unt)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se sparg cele 4 ouă şi se separă gălbenuşurile de albuşuri. Pâinea este tăiată felii şi se pune într-un castron în care s-a turnat în prealabil laptele. Se pune atâta pâine, cât să absoarbă tot laptele, iar pâinea să fie bine înmuiată.

Se pasează apoi pâinea înmuiată, cu furculiţa, până ce se obţine o pastă mai groasă. Se adaugă cele 4 gălbenuşuri şi parmezanul ras şi se amestecă bine până ce compoziţia se omogenizează.

In final, se adaugă spuma obţinută prin bătutul albuşurilor. Totul se toarnă într-o tavă unsă, care se pune la cuptor, la foc potrivit, cam 20-25 de minute. Sufleul se serveşte cald, simplu, sau cu smântână.

Gurmanzii apreciază foarte mult varianta cu smântână, însă aceasta trebuie să fie obligatoriu rece (de la frigider).

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.