Sufleu de varza cruda
PrinteazaSufleu de varza cruda din: oua, varza cruda, faina, smantana sau lapte, branza, pesmet, sare.
- 3 ouă crude
- 1 varză crudă mică sau mijlocie
- 1-2 linguri făină
- 2 linguri smântână sau lapte dulce
- 2 linguri brânză rasă
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Se fierbe varza în apă cu sare 15-20 de minute. După ce se scurge de apă şi se răceşte, varza se toacă fin.
Separat, într-un vas se amestecă smântână (laptele), făina, brânza rasă, 2 linguri ulei (unt) şi cele trei gălbenuşuri crude.
Se adaugă apoi varza tocata.
După ce amestecul devine omogen, se adaugă în final albuşurile bătute spumă şi se amestecă în continuare până ce se obţine o compoziţie cât mai omogenă.
Compoziţia se pune într-o tavă emailată sau din sticlă termorezistentă, bine unsă şi presărată cu pesmet.
Deasupra compoziţiei se presară de asemenea pesmet. Se dă la cuptor şi se fine cam 30 de minute, la foc mediu/mic.
Sufleul se serveşte cald, eventual cu smântână.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sufleu-varza-cruda html