Strudel cu mere

Printeaza

O reteta de strudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus, gris si scortisoara.

Ingrediente:Strudel cu mere

aluat:

  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 galbenus
  • 2 linguri ulei

umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 75 g stafide
  • 50 g migdale macinate
  • 250 g branza dulce
  • 1 ou
  • 1 albus
  • 2-3 linguri gris
  • 1/2lingurita scortisoara

si:

  • 1 lingura zahar pudra

 

Mod de preparare:

Puneţi făina pe o suprafaţă de lucru şi formaţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi acolo sarea, gălbenuşul’şi uleiul. Frământaţi aluatul cu 125 ml lapte călduţ. Formaţi o sferă. Ungeţi aluatul cu ulei, acoperiţi-l cu un castron preîncălzit şi lăsaţi-l deoparte cca. 30 min.

Curăţaţi merele, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Amestecaţi-le imediat cu sucul de lămâie, zahărul vanilinat, stafidele şi migdalele. Amestecaţi brânza cu oul, albuşul şi grişul. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.

Frământaţi aluatul încă puţin şi bateţi-l cu putere de suprafaţa presărată cu făină până începe să strălucească. Apoi întindeţi-l pe un şervet de bucătărie presărat cu puţină făină, până veţi putea vedea bucata de material prin el.

Aşezaţi amestecul de brânză, presăraţi-l cu scorţişoară, apoi întindeţi şi amestecul cu mere. Rulaţi cu ajutorul şervetului. Aşezaţi ştrudelul cu îmbinarea în jos într-o formă unsă cu grăsime şi coaceţi-l 40-50 min. După ce se răceşte, presăraţi-l cu zahăr pudră.

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.