Spuma de vanilie cu piure de portocale
PrinteazaSpuma de vanilie cu piure de portocale din: portocale, budinca de vanilie, frisca, zahar tos, zahar vanilat, galbenusuri, baton de vanilie, lapte.
- 4-5 portocale zemoase
- un plic budincă de vanilie
- 500 ml frişcă
- 4 linguri zahăr tos
- un pliculeţ zahăr vanilat
- 2 gălbenuşuri
- un baton de vanilie
- 300 ml lapte
Mod de preparare:
Intr-o crăticioară de un litru se pun, praful de budincă, gălbenuşurile, 4 linguri zahăr tos, batonul de vanile şi laptele cald. Se pun pe foc şi se fierb până se obţine o cremă densă şi foarte fiină. Se lasă să se răcească şi se scoate batonul de vanilie.
Se pune într-un bol frişca şi se bate cu zahiărul până se întăreşte, iar apoi se lasă câteva minute la rece. Se curăţă portocalele, se păstrează câteva felii, iar restul se pun într-un bol şi se pasează cu blenderul până se obţine un piure fin.
Frişca şi crema se amestecă uşor, până se oibţine o cremă spumoasă. Se răstoarnă în cupe într-un strat gros, iar pe deasupra se pune piureul de portocale. Se ornează cu felii de portocale.
Poftă bună!
O sa incerc si eu spuma de vanilie