Serbet cu merisoare

Printeaza

O reteta simpla de serbet cu merisoare din: merisoare, suc de merisoare, zahar pudra si o portocala.

Ingrediente:Serbet cu merisoare

  • 50 g merişoare uscate
  • 400 ml suc proaspăt din merişoare
  • 75 g zahăr pudră
  • o portocală

 

Mod de preparare:

Merişoarele uscate se amestecă cu zahărul şi sucul proaspăt la foc mic. Când zahărul s-a topit, se ia amestecul de pe foc şi se dă deoparte. Portocala se curăţă cu grijă, pentru ca din coaja ei să obţinem două castronele.

Apoi se stoarce, iar sucul se adaugă amestecului cu merişoare şi se lasă totul la răcit. Compoziţia astfel obtinută se toarnă în cele două jumătăţi de portocală şi se pun la congelator.

După circa 30 de minute, se scot de la rece, amestecul se scoate din coji, se porţionează şi se pune în păhărele mici sau în cupe pentru înghetată. Se finisează cu câteva frunzuliţe de mentă.

Serbet cu merisoare

Serbet cu merisoare

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.