Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

Printeaza

O reteta de Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune din: faina, faina de orez, sare de mare, unt nesarat, zahar tos, ou, smantana, baton  de vanilie si capsune.

Ingrediente:Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

Biscuiţi din aluat fraged:

  • 150 g de făină albă, plus o cantitate suplimentară pentru pudrat
  • 100 g de făină de orez
  • 1/2 de linguriţă de sare de mare fină
  • 125 g de unt nesărat, la temperatura camerei
  • 90 g de zahăr tos
  • 1 ou mare, bătut

Cremă de căpşune:

  • 50 ml de smântână 40% grăsime
  • 150 g de smântână cu minim 55% grăsime
  • 3-4 linguri de zahăr pudră, cernut, plus o cantitate suplimentară pentru a presăra pe deasupra
  • 1 baton de vanilie, tăiat pe lung
  • 400 g de căpşune, curăţate şi tăiate în sferturi

 

Mod de preparare:

Pentru a prepara biscuiţii din aluat fraged, cerneţi împreună făina de grâu, făina de orez şi sarea. Cu un mixer, bateţi untul cu zahărul tos, până se omogenizează. Adăugaţi încet oul, apoi daţi mixerul la viteza cea mai redusă şi adăugaţi făina, câte o lingură odată, până când amestecul capătă consistenţă şi formează un aluat moale; nu îl bateţi prea mult. Formaţi o minge din aluat, înveliţi-o în folie alimentară şi răciţi-o cel puţin o oră.

între timp, pentru crema de căpşune, puneţi într-un bol ambele feluri de smântână şi zahărul pudră şi scoateţi cu vârful unui cuţit seminţele din batonul de vanilie. Bateţi bine amestecul până se îngroaşă. Lăsaţi-l deoparte până când veţi avea nevoie de el.

Preîncălziţi cuptorul la 160°C (cuptor electrici/treapta 2 1/2 (cuptor cu gaz). Pe o suprafaţă pudrată uşor cu făină, întindeţi aluatul până la o grosime de 3-4 mm şi tăiaţi-lîn forme rotunde cu un cuţit de aluat de 9-10 cm. Puheţi bucăţile de aluat rotunde într-o tavă cu hârtie pergament şi daţi-le la cuptor 20-25 de minute, până se rumenesc uşor. Lăsaţi-le în tavă câteva minute, până când se întăresc, apoi transferaţi-le pe un grătar şi lăsaţi-le să se răcească bine.

Amestecaţi căpşunele cu crema de vanilie, păstrând câteva deoparte. Puneţi un biscuit în centrul fiecărei farfurii şi turnaţi deasupra crema. Aşezaţi deasupra alt biscuit, presăraţi zahăr pudră şi puneţi alături căpşunele rămase.

Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

Sendvis cu biscuiţi din aluat fraged şi căpşune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.