Scapece

Printeaza

O reteta de scapece din: ansoa, faina, otet de vin alb, fire de menta, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Scapece

  • 800 g anşoa (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii)
  • 80 g făină
  • 2 dl oţet de vin alb
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de mentă
  • 2 ardei iuţi
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru, boabe

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi scoateţi solzii de pe anşoa; clă- tiţi-le sub un jet de apă rece, lăsaţi-le să se scurgă într-o sită şi uscaţi-le cu hârtie absor­bantă de bucătărie.

Treceţi-le prin făină, apoi scuturaţi-le uşor ţinându-le de coadă, pentru a elimina exce­sul de făină, şi prăjiţi-leîn mult ulei extravirgin de măsline bine încins. Scoateţi-le din ulei cu o spumieră, aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie ca să absoarbă excesul de grăsime şi puneţi-le deoparte într-un vas de sticlă sau de pământ.

Curăţaţi şi zdrobiţi căţeii de usturoi, spălaţi şi uscaţi frunzele de pe un fir de mentă şi tocaţi ardeiul iute. într-o crăticioară, daţi în clocot oţetul cu toate aceste ingrediente. Turnaţi compoziţia peste anşoa şi acoperiţi-le aproa­pe de tot. Acoperiţi vasul şi lăsaţi-le să se marineze într-un loc răcoros 1 zi. Serviţi-le ornându-le cu frunzele de pe celălalt fir de mentă.

Scapece

Scapece

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.