Saramura de biban cu garnitura de mamaliguta

Printeaza

 Saramura de biban cu garnitura de mamaliguta

Ingrediente:Saramura de biban cu garnitura de mamaliguta

  • 10 bibani a circa 200 g
  • 1 ardei iute
  • 300-400 g mălai
  • apă
  • sare

 

Mod de preparare:

Bibanii se curăţă de intestine şi urechi şi se spală bine. Se pun apoi pe plita încinsă pe care se presară sare.

Cînd s-au rumenit pe ambele părţi, se scot solzii cu un cuţitaş şi se pun într-un castron cu apă fierbinte.

Se mai pune sare, dacă este necesar şi ardeiul tăiat in două.

Se serveşte cu mămă­liguţă sau pîine de secară.

Obleţii, roşioară, carasul şi alt peşte mărunt se prepară la fel.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-as zice nu la o saramura de biban.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.