Saramura de Peste – Reteta simpla

Printeaza

Saramura de Peste – Reteta simpla din: biban, crap, salau, rosii, ardei, usturoi, marar, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper, boia de ardei iute.

Explorați o simfonie de arome cu această rețetă unică de Saramura Mixtă, un festin culinar ce combină diferite tipuri de pește din apele Mării Negre.

Această rețetă aduce pe masa dvs. savoarea mării prin diversitatea și prospețimea ingredientelor sale.

Ingrediente:

  • 300g biban
  • 300g crap
  • 300g șalău
  • 2 roșii mari, tăiate felii
  • 1 ardei roșu, tăiat julien
  • 1 ardei galben, tăiat julien
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 1 legătură de mărar, tocat
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 150 ml ulei de măsline
  • 1,5 l de apă
  • Sare, piper după gust
  • 1 linguriță de boia de ardei iute

 

Mod de preparare:

Curățați și spălați peștele, apoi sărați-l și piperati-l pe ambele părți.

Într-un ceaun, fierbeți apa și adăugați puțină sare.

Când apa clocotește, adăugați peștele și fierbeți-l pentru aproximativ 20 de minute.

Între timp, pregătiți un sos amestecând roșiile, ardeii, usturoiul, sucul de lămâie, uleiul de măsline și boiaua de ardei iute într-un castron.

Scoateți peștele și aranjați-l pe un platou mare.

Turnați sosul peste peștele fierbinte și garnisiți cu mărar proaspăt.

Saramura de Peste – Reteta simpla

Valori Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 450 kcal
  • Carbohidrați: 6 g
  • Proteine: 48 g
  • Grăsimi: 25 g

 

Saramura mixtă este o variantă modernă a tradiționalei saramuri românești, îmbinând diferite specii de pește pentru a crea un gust complex și plin de profunzime.

Această rețetă reflectă diversitatea și bogăția mărilor, fiind o alegere excelentă pentru ocazii speciale sau pentru a impresiona oaspeții.

Cu această rețetă de Saramura, vă veți delecta cu un amestec perfect de gusturi și texturi, o adevărată sărbătoare a mării pe masa dvs.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

poate iti place si:

Saramura de caras cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi

Saramura de peste cu usturoi din: caras, suc de rosii, usturoi, sare, apa, piper, cimbru, ardei iute, patrunjel, legume deshidratate. Ingrediente: 1 -1,5 kg caras 100 ml suc de roşii cu ardei 7-8 căţei de usturoi 2 linguri sare grunjoasă 200 ml apă piper cimbru 1 ardei iute pătrunjel verde 1 lingură legume deshidratate   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.