Roşii in saramură

Printeaza

Rosii in saramura din: rosii, sare, dafin, piper boabe, usturoi si apa.

Ingrediente:

  • rosii
  • sare
  • dafin
  • piper boabe
  • usturoi
  • apa

 

Mod de preparare:

Alege roşii micuţe, spală-le şi înţeapă-le din loc în loc cu un ac sterilizat (trecut prin flacăra de la argaz) şi pune-le în borca­ne fără să le presezi.

Pe măsură ce umpli borcanele (cu gura mai largă) cu roşioare, presară câteva boabe de piper, 1 -2 frunze de dafin, 1 -2 căţei de usturoi feliaţi.

Toarnă deasupra, până la gura borcanului, apă plată (sau apă fiartă şi răcită) şi închide ermetic.

Aşază borcanele într-o cratiţă mai înaltă (nu înainte de a acoperi fundul acesteia cu hârtie de ziar sau cârpe din bumbac) şi umple-o cu apă.

Pune pe foc şi las-o jumătate de oră din momentul în care începe apa să fiarbă.

Stinge focul şi înfăşoară cratiţa cu ceva 3 gros care să reţină cât mai mult timp căldura.

 

Roşii in saramură

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.