Rosii cu orez

Printeaza

Rosii cu orez din: rosii, orez, ceapa, ulei, sare, piper, ceapa verde, marar.

Ingrediente:Rosii_cu_orez

  • 10 rosii bine coapte
  • 12 linguri orez
  • 2 legaturi ceapa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

pentru servit:

  • ceapa verde
  • marar

 

Mod de preparare:

Se spală şi se golesc roşiile de miez, care se toacă mărunt.

Roşiile se presară cu sare si se întorc cu gura în jos, să se scurgă. In ulei se căleşte ceapa, apoi se adaugă orezul.

Se lasă 1-2 minute şi se pun 100 ml apă.

După ce s-a evaporat prima apă, se mai toarnă 100 ml apă. Se trage de pe foc după ce s-a evaporat si aceasta si se pun sare şi piper.

Se umplu roşiile cu amestecul de orez si se asază în vasul de copt, cu miezul de roşii tocat.

Se adaugă apă până la jumătatea roşiilor si se dau la cuptor. Se ornează cu ceapă si mărar.

Rosii cu orez

Rosii_cu_orez

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.