Roşii afumate
PrinteazaO reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui, ton la gratar sau taco.
- 2 ardei iuti chipotle din conserva in sos tomat, plus 1 lingura de sos
- 2 cani de rosii tocate
- 1/4 cana de ceapa tocata
- 3 linguri pasta de tomate
- 2 linguri miere
- 2 catei de usturoi, feliati
- 1 lingurita de coaja rasa de portocala, plus 1/4 de cana de suc de portocale
- 1/2 de lingurita de sare, plus extra, dupa gust
Mod de preparare:
Intr-un blender, amestecă toate ingredientele pînă devin o pastă. într-o tigaie, adu pasta la punctul de fierbere, apoi dă focul mai mic şi mai lasă pînă cînd nu mai are gust de crud, aproximativ 5 minute.
Potriveşte de sare. Varsă sosul în două borcane proaspăt spălate şi uscate. (Poate fi pastrat la frigider pana la 1 luna).
Roşii afumate
Pofta buna!