Roşii afumate

Printeaza

O reteta de Roşii afumate din: ardei iute, rosii, ceapa, pasta de tomate, miere, usturoi, suc de portocala, coaja de portocala si sare. In loc de rosii si de pasta de tomate, foloseste 1 1/2 de cana de ketchup si nu mai pune miere. Adauga 1/2 lingurita de ghimbir macinat.Merge de minute cu burgeri, pui, ton la gratar sau taco.

Ingrediente:

  • 2 ardei iuti chipotle din conserva in sos tomat, plus 1 lingura de sos
  • 2 cani de rosii tocate
  • 1/4 cana de ceapa tocata
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 2 linguri miere
  • 2 catei de usturoi, feliati
  • 1 lingurita de coaja rasa de portocala, plus 1/4 de cana de suc de portocale
  • 1/2 de lingurita de sare, plus extra, dupa gust

 

Mod de preparare:

Intr-un blender, amestecă toate ingre­dientele pînă devin o pastă. într-o tigaie, adu pasta la punctul de fierbere, apoi dă focul mai mic şi mai lasă pînă cînd nu mai are gust de crud, aproximativ 5 minute.

 

Potriveşte de sare. Varsă sosul în două borcane proaspăt spălate şi uscate. (Poate fi pastrat la frigider pana la 1 luna).

Roşii afumate

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.