Risotto de vară cu dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de risotto cu: ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, camaroli, rozmarin, supa de legume, dovlrcei, mazare, busuioc.

Ingrediente:Risotto de vară cu dovlecei

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1ceapă, tocată fin
  • 2 căţei de usturoi, tocaţi fin
  • 3 roşii coapte, tocate grosier
  • 350g de camaroli sau alt tip de orez
  • 1 linguriţă de rozmarin tocat
  • 1,51 de supă de legume fierbinte
  • 3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe mici
  • 140g de mazăre, proaspătă sau congelată
  • o mână bună de busuioc

Mod de preparare:

Incingeţi uleiul într-o tigaie. Căliţi 5 minute ceapa şi usturoiul, până când ceapa se înmoaie. Adăugaţi roşiile şi mai lăsaţi pe foc încă 3-4 minute, până când se înmoaie şi acestea, apoi adăugaţi orezul şi rozmarinul.

Adăugaţi jumătate din cantitatea de supă şi lăsaţi să fiarbă 10 minute sau până când lichidul s-a evaporat, amestecând continuu. Adăugaţi restul de supă şi mai lăsaţi pe foc încă 5 minute.

Adăugaţi dovleceii şi mazărea şi lăsaţi la fiert aprox. 5 minute, amestecând până ce orezul s-a înmuiat, dar amestecul are încă o consistenţă de sos mai gros.

In această etapă, compoziţia poate fi congelată până la 1 lună. Asezonaţi cu piper negru, apoi adăugaţi busuiocul şi amestecaţi până când se înmoaie. Serviţi imediat.

Risotto de vară cu dovlecei

Risotto de vară cu dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.