Retete de sarbatori: Salata cu creveti

Printeaza

Salata cu creveti din: grepfruturi, ulei de masline, otet de vin rosu, zahar, marar, creveti, castravete, ceapa, frunze de salata, rucola si seminte de rodie.

Ingrediente:

  • 2 grepfruturi, coaja rasa si zeama de la 1 grepfrut si miezul rupt in segmente de la celalalt
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita otet de vin rosu
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri de marar tocat
  • 300 g de creveti prefierti si decorticati
  • 1/2 castravete, taiat pe lung, cu semintele scoase si tocat cubulete
  • 2 salote sau ceapa mici, tocate marunt
  • 2 maini frunze de salata, rupte
  • 2 maini de rucola
  • 100 g seminte de rodie

 

Mod de preparare:

Amestecă bine coaja rasă de grepfrut cu zeama, uleiul, oţetul, zahărul şi mărarul. Toarnă jumătate din amestec peste creveţi şi lasă-i la marinat 10 minute. Chiar înainte de servire, amestecă frunzele de salată, rucola şi castravetele cu dressingul rămas.

Imparte totul pe 6 farfurii, aşază creveţii şi segmentele de grepfrut peste salată. Presară seminţele de rodie şi serveşte.

Salata cu creveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.