Salată de Couscous cu Legume și Măsline din: cuscus, apa, ardei gras, castravete, ceapa rosie, rosii, masline kalamata, patrunjel, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 cană de couscous 1 ¼ căni de apă fierbinte 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe 1 ardei gras galben, tăiat cubulețe 1 castravete, tăiat […]
Retete de post: Pastă de măsline
PrinteazaRetete de post: Pastă de măsline din: masline, pesmet, ulei, usturoi si sare.
- 500 g măsline fără sâmburi
- 150 g pesmet
- 100 ml ulei
- 6-7 căţei de usturoi
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron mai mare, mixează bine măslinele fără sâmburi. Adaugă treptat uleiul şi mixează mai uşor.
Dacă se întăreşte prea tare, adaugă ulei, dar nu foarte mult.
Pune usturoiul zdrobit şi condimentează cu sare după gust.
Pasta astfel obţinută trebuie să fie de consistenţa unei smântâni mai moi.
Presară pesmetul şi amestecă energic până se încorporează complet.
Poţi înlocui pesmetul cu puţină pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine.
Păstrează la rece până la servire. Pasta e delicioasă dacă o serveşti întinsă pe felii de pâine rumenite puţin în cuptor.
Pastă de măsline
Pofta buna!
poate iti place si:
Salată de Couscous cu Legume și Măsline
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin
Păstrăv la Cuptor cu Măsline și Rozmarin din: pastravi, masline, ulei de masline, rozmarin, usturoi, sare, piper, lamaie, frunze de rozmarin. Este o rețetă ce îmbină aromele mediteraneene pentru a crea o experiență culinară elegantă și plină de savoare. Păstrăvul este preparat la cuptor, acoperit cu o crustă de măsline, rozmarin și ulei de măsline, […]
Pofta buna!