Retete pentru masa de Pasti: Cotlete de miel la grătar

Printeaza

O reteta de cotlete de miel la gratar cu sos salsa gros din: ardei iute, rosii, ardei gras, busuioc, cotlete de miel, ulei de masline, sare de mare, piper, ulei de masline extravirgin si otet din vin rosu.

Ingrediente:Retete_pentru_masa_de_Pasti_Cotlete_de_miel_la_gratar

  • 1/2 – 1 ardei iute rosu, proaspat, taiat pe jumatate si curatat de seminte (daca nu vrei ca sosul salsa sa fie prea picant)
  • 2 rosii mari, coapte, taiate pe jumatate
  • 1 ardei gras rosu, taiat in sferturi si curatat de seminte
  • 1 legatura de busuioc proaspat, cu frunzele rupte de pe tulpini
  • 4-5 cotlete de miel, in functie de marimea lor
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper proaspat negru macinat
  • ulei de masline extravirgin
  • 1 strop de otet din vin rosu

 

Mod de preparare:

Se aşază o tigaie grill la foc mare şi se lasă să se încingă bine de tot. Se stropesc ambele părţi ale cotletelor de miel cu puţin ulei de măsline şi se asezonează cu sare şi piper. Se aşază cotletele pe verticală în tigaie, astfel încât marginile cu grăsime să fie aşezate direct în tigaia încinsă cam un minut, până când devin rumene şi crocante.

Se întind apoi cotletele în tigaie şi se apasă uşor aproximativ un minut.

Se adaugă apoi ardeiul iute, ardeiul gras şi roşii e – cu partea ti|iată în jos -, astfel încât să stea de jur-împrejurul cotletelor. Se lasă cotletele pe foc aproximativ patru-cinci minute în total, întorcându-le cam la fiecare minut şi apăsând carnea de fiecare dată. La jumătatea timpului, se întorc şi legumele.

Se transferă legumele pe un tocător atunci când s-au înmuiat şi arată apetisante şi dungate. Se scot cotletele pe o farfurie când devin aurii şi crocante şi se lasă deoparte unu-două minute, cât pregăteşti sosul salsa.

Se toacă ardeiul iute, roşiile, ardeiul gras şi frunzele de busuioc (păstrând câteva frunze mici) până când se obţine o consistenţă mai groasă, plăcută.

Se răstoarnă într-un bol împreună cu una-două linguri ulei de măsline extravirgin şi cu un praf de sare şi piper. Se adaugă oţetul şi se amestecă bine. Se asezonează după gust.

Se servesc cotletele pe un pat de sos salsa gros şi picant. Se presară cu frunzele de busuioc.

Cotlete de miel la grătar

Retete_pentru_masa_de_Pasti_Cotlete_de_miel_la_gratar

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.