Retete delicioase: Ştiucă umplută
PrinteazaO reteta de stiuca umpluta din: stiuca, ulei, ceapa, miez de paine inmuiat in lapte, patrunjel verde, ou, sare, piper, coaja de lamaie sau nucsoara rasa si vin.
- 1 ştiucă
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii)
- 1 legătură pătrunjel verde tocat
- 1 ou
- sare
- piper
- puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă
- puţin vin
Mod de preparare:
Spălaţi peştele şi începeţi să-l preparaţi. Trageţi pielea ştiucii de la cap şi o rulaţi uşor pe măsură ce o desprindeţi de carne. Apoi carnea o tocaţi mărunt şi turnaţi ulei în tigaie.
Puneţi ceapa tocată la prăjit, iar separat, amestecaţi carnea cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi cu pătrunjelul tocat mărunt. Adăugaţi oul, sarea, piperul, puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă.
Umpleţi pielea de ştiucă şi o puneţi la fiert în apă potrivit de sărată. Adăugaţi puţin vin şi oasele scoase de la peşte. Fierbeţi 2 ore.
Scoateţi peştele, îl aşezaţi pe o farfurie lungă, iar zeama lui o treceţi prin sită, după care o turnaţi peste peşte. Serviţi ştiuca rece, cu felii de lămâie, cartofi natur şi morcovi fierţi.
Ştiucă umplută
Pofta buna!