Stiuca umpluta in sos

Printeaza

Stiuca umpluta in sos din: stiuca, oua, ceapa, miez de rosii, sare, piper, miez de paine, scrumbie afumata, patrunjel, usutroi, marar, untdelemn, morcov, vin alb, ceapa, bulion de rosii, zeama rosii si supa de peste.

Ingrediente:Stiuca umpluta in sos

  • 1 stiuca
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 150 g miez de rosii
  • sare, piper dupa gust
  • 300 g miez de paine alba (inmuiat in lapte si stors)
  • 1 scrumbie afumata
  • 3 legaturi patrunjel
  • 5 catei de usturoi
  • marar si patrunjel din belsug

Pentru sos:

  • 100 ml untdelemn
  • 1 morcov
  • 100 ml vin alb
  • 2 cepe
  • 200 ml bulion rosii
  • 100 ml zeama rosii
  • sare
  • piper
  • marar
  • 100 ml supa de peste

 

Mod de preparare:

Se curata stiuca de solzi, se scoate pielea cu grija, de la cap spre coada. Se dezoseaza carnea de stiuca si scrumbie. Se pun oasele si capetele la fiert in 500 ml apa.

Se dau prin masina de tocat carnea pestilor, mizeul de paine, ceapa, usturoiul si verdeata.

Se freaca tocatura, ouale si miezul de rosii. Pielea stiucii se umple cu tocatura; capac se pune o felie suctire de cartof mare, fixata cu trei betigase trecute prin piele.

Se toarna ulei intr-o tava de cozonac, se pune pe foc mic. Se toaca ceapa, se taie morcovul felii subtiri, se astern pat in tava, se inmaoie putin. Se aseaza pestele in tava, se toarna peste el zeama si bulionul de rosii, vinul alb, supa de peste, sarea si piper.

Dupa ce au fiert 20 de minute la foc potrivit si a mai scazut zeama, tava se mai da 10 minute la cuptor, acoperita, sa se desavarseasca. Se ofera fierbinte, presarata cu marar.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/stiuca-umpluta-in-sos html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.