Stiuca umpluta cu ficatei

Printeaza

Stiuca umpluta cu ficatei din: stiuca, nuci, paine, oua, ficatei, sare, piper, ceapa, morcovi.

Ingrediente:Stiuca umpluta cu ficatei

  • 1,5 kg ştiuca, curăţată de solzi şi intestine
  • 100 g nuci pisate
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 2 felii de pâine înmuiate în lapte
  • 1 roşie
  • 2 ouă
  • 300 g ficăţei de pasăre
  • sare
  • piper negru
  • ulei
  • morcovi
  • ceapă
  • 1 cartof

 

Mod de preparare:

Taie capetele, apoi bagă uşor degetele pe sub piele. Trage uşor pielea, cu atenţie în dreptul aripilor, unde trebuie să tai. Când ajungi la coadă, tai şi întorci pielea.

Fierbe ficăţeii, lasă-i să se răcorească, apoi amestecă-i în blender cu pâinea, ouălele şi pătrunjelul. Adaugă nucile pisate şi roşia tocată mărunt.

Potriveşte de sare şi piper, eventual boia iute. Umple ştiuca astfel încât să revină la forma iniţială. Pune capac dintr-o felie de cartof fixată cu scobitori.

Pune în tavă apă, ulei (în cantităţi egale), morcovi rondele şi ceapă peştişori. Fixează capul tot cu scobitori.

Dă la cuptor la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.