Retete de post: Supa de ceapa cu tofu

Printeaza

O reteta de post de supa de ceapa cu tofu din: ceapa, ulei, faina, ceapa verde sau praz, vin alb, tofu, sare si piper.

Ingrediente:Supa de ceapa cu tofu

  • 4 cepe mijlocii
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • 1 legătură de ceapă verde sau 1 fir de praz
  • 100 ml vin alb
  • 100 g tofu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa tăiată mărunt în ulei, 2-3 minute, apoi se presară făina şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă apoi peste ceapa călită 1,5 litri apă, se condimentează şi se fierbe la foc mic, acoperit, timp de 55 de minute. După ce a fiert, se amestecă bine cu mixerul, se adaugă vin alb şi o legătură de ceapă verde tăiată rondele sau praz şi se mai fierbe 5 minute.

Se toarnă supa într-un castron termorezistent şi se introduce în cuptorul încins. între timp, se taie tofu sub formă de cuburi şi se prăjesc în uleiul rămas.

Supa se serveşte cu tofu pus deasupra şi câteva rondele de ceapă prăjite şi, bineînţeles, ver­deaţă tocată. Inainte de a praji feliile de tofu se lasa la scurs pe un gratar cu o mica greutate pusa deasupra, timp de 2-3 ore. In felul acesta se vor rumeni frumos.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.