Retete de post: Salata de telina

Printeaza

O reteta de post de salata de telina din: radacina de telina, morcov, mere, untdelemn, lamaie si patrunjel verde.

Ingrediente:Salata de telina

  • 3 rădăcini de ţelină (de dimensiune potrivită)
  • un morcov
  • două mere
  • 200 g untdelemn
  • o lămâie
  • câteva fire de pătrunjel verde
  • facultativ: un gălbenuş de ou, 70 ml untdelemn, un praf de sare

 

Mod de preparare:

Rădăcinoasele se curăţă şi se spală, apoi se taie în firişoare subţiri sau se dau prin răzătoarea mare. Se presară cu sare şi se stropesc puţin cu zeamă de lămâie, după care se lasă deoparte 20 de minute.

Se spală şi se dau pe râzătoare şi merele, care se adaugă apoi peste rădăcindase, o dată cu pătrunjelul verde tocat mărunt. Se stoarce deasupra restul de zeamă de lămâie, apoi se amestecă totul.

Intr-o altă variantă a reţetei, în salată se adaugă o maioneză obţinută dintr-un gălbenuş de ou şi untdelemn (untdelemnul se toarnă peste gălbenuş şi sare în fir subţire, învârtind mereu în aceeaşi direcţie, până se încorporează complet).

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.