Retete de post: Praz cu masline in sos de rosii
PrinteazaO reteta de post delicioasa de praz cu masline in sos de rosii din: praz, masline, untdelemn, otet sau zeama de lamaie, pasta de tomate, sare, piper si facultativ o lingurita de zahar.
- 6 fire de praz
- 100 g măsline
- 3 linguri de untdelemn
- 3 linguriţe de oţet (sau zeamă de lămâie)
- 3 linguri de pastă de tomate
- sare
- piper
- facultativ: o linguriţă de zahăr
Mod de preparare:
Prazul se curăţă de mustăţi şi de partea mai fibroasă a frunzelor şi se spală, se taie în bucăţi late de două degete şi se opăreşte în apă fierbinte cu sare. Apoi se pune la înmuiat în untdelemn fierbinte.
După ce s-a înmuiat şi a început să se rumenească, se stinge cu câteva linguri de apă şi se mai lasă să fiarbă un timp, înăbuşit. Măslinele se desărează şi se adaugă în praz, după care se pune oţetul (sau zeama de lămâie), pasta de tomate (subţiată în apă caldă), sarea, piperul şi, dacă se doreşte, zahărul.
Se amestecă şi se dă vasul la cuptor, la foc mic, 20- 25 de minute, până când sosul scade.
Poftă bună!