Retete de post: mancare de dovlecei

Printeaza

Retete de post: mancare de dovlecei din: dovlecei, ceapa, bulion, usturoi, sare, ulei, marar.

Dovlecelul: Este o legumă cu conținut scăzut de calorii și bogată în nutrienți esențiali. Este o sursă bună de vitamina C, vitamina A, potasiu, magneziu și fibre alimentare.

Consumul de dovlecel poate aduce numeroase beneficii sănătății. Fiind bogat în fibre, poate sprijini sănătatea digestivă și poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. De asemenea, conține antioxidanți, precum beta-carotenul, care protejează celulele corpului de deteriorarea cauzată de radicalii liberi.

Dovlecelul poate fi gătit în diverse moduri, cum ar fi: gătit la aburi, prăjit, copt, adăugat în supe sau utilizat în salate. Datorită texturii și aromei sale neutre, poate fi combinat ușor cu alte ingrediente și este un adaos excelent la multe rețete.

 

Ingrediente:

  • 5-6 dovlecei de mărime mijlocie
  • 1 ceapă de mărime mijlocie
  • 2 linguriţe de bulion sau 4-5 roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • sare
  • ulei
  • 1 legătură de mărar verde
  • apă
  • 1 linguriţă mix de legume

 

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii, se spală şi se taie, fie în bucăţi dreptunghiulare, lungi de 2 cm, fie în felii rotunde.

Separat, se pune într-o cratiţă ulei şi se lasă pe foc până se încinge.

Se adaugă bucăţile de dovlecel care se rume­nesc pe toate părţile. După ce s-au rumenit, se scot şi se pun într-un alt vas.

Se curăţă ceapa, se spală şi se toa­că mărunt, şi se pune la călit în uleiul în care s-au prăjit dovleceii.

După ce s-a călit se adaugă dovleceii prăjiţi, se pune apă sau zeamă de legume, atât cât să acopere con­ţinutul, se adaugă sare şi vegeta (după gust) şi se ames­tecă bine.

Se bagă cratiţa în cuptor, la foc potrivit, unde se lasă să fiarbă până se înmoaie dovleceii.

Când sunt aproape gata, se scoâte cratiţa din cuptor,, se adaugă bulionul (subţiat cu apă sau cu zeamă de legume) sau roşiile, curăţate de coajă şi de seminţe, şi usturoiul pisat.

Se bagă cratiţa din nou la cuptor unde se lasă să fiarbă până scade din lichid.

Când este gata se presară cu mă­rar tocat.

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Supă cremă de dovlecei cu curry

Supă cremă de dovlecei cu curry din: dovlecei, ceapa, usturoi, cartof, ulei de masline, pudra de curry, supa de legume, lapte de cocos, sare, piper. Această supă cremoasă este o opțiune delicioasă și sățioasă pentru mesele de post sau pentru oricine dorește să savureze un preparat vegetarian plin de arome.   Ingrediente: 500 g dovlecei, […]

retete

Dovlecei la grătar cu măsline și brânză

Dovlecei la grătar cu măsline și brânză din: dovlecei, masline negre, branza feta, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie. Această rețetă simplă și delicioasă de dovlecei la grătar cu măsline și brânză este o opțiune perfectă pentru un preparat ușor și plin de arome. Iată pașii pentru a pregăti această mâncare:   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.