Mancare de dovlecei de post

Printeaza

Mancare de dovlecei de post din: dovlecei, ceapa, rosii, pasta de rosii, ulei de masline, sare, busuioc, oregano, orez sau cartofi copti.

Această mancare de de dovlecei de post este o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru perioada postului. Dovleceii sunt o sursă bogată de vitamine și minerale, iar combinația lor cu sosul de roșii creează un preparat savuros și hrănitor.

Ingrediente:

  • 500 g dovlecei
  • 1 ceapă medie
  • 2 roșii mari, tocate
  • 2 linguri de pastă de roșii
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • Ierburi aromatice (busuioc, oregano etc.)
  • Orez sau cartofi copți pentru garnitură

 

Mod de preparare:

 

Începe prin curățarea și tăierea dovleceilor în cuburi potrivite.

Într-o cratiță, încinge ulei de măsline și călește ceapa tocată fin până devine translucidă.

Adaugă dovleceii în cratiță și călește-i împreună cu ceapa timp de câteva minute.

Adaugă apă suficientă pentru a acoperi dovleceii și lasă să fiarbă până când aceștia devin moi, dar nu sfărâmicioși.

După ce dovleceii sunt gata, adaugă roșiile tocate și pasta de roșii și amestecă bine.

Condimentează cu sare, piper și ierburi aromatice, precum busuioc sau oregano, după gust.

Lasă toată compoziția să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10-15 minute pentru ca aromele să se combine și sosul să se îngroașe.

Servește tocanița de dovlecei caldă, alături de garnitură de orez sau cartofi copți.

 

Informații nutriționale aproximative per porție (fără garnitură):

  • Calorii: aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: aproximativ 15 g
  • Proteine: aproximativ 3 g
  • Grăsimi: aproximativ 6 g

Poți adapta rețeta în funcție de preferințe, adăugând alte legume sau condimente. Mancarea se servește caldă, fiind ideală pentru masa de prânz sau de cină.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Mancare simpla de dovlecei

Mancare simpla de dovlecei

Mancare simpla de dovlecei din: dovlecei, ceapa, faina, rosii, smantana, verdeata, ulei, sare, busuioc. Ingrediente: 6-8 dovlecei 1 ceapă sare 2-3 roşii 1 linguriţă cu făină 2 linguri cu smântână verdeaţă tocată ulei busuioc   Mod de preparare: Curăţaţi dovleceii de coaja albă, tăiaţi-i felii pe lung, spălaţi-i şi curăţaţi-i de seminţe. Pregătiţi un sos […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.