Dovlecei la grătar cu măsline și brânză

Printeaza

Dovlecei la grătar cu măsline și brânză din: dovlecei, masline negre, branza feta, ulei de masline, usturoi, sare, piper, suc de lamaie.

Această rețetă simplă și delicioasă de dovlecei la grătar cu măsline și brânză este o opțiune perfectă pentru un preparat ușor și plin de arome. Iată pașii pentru a pregăti această mâncare:

 

Ingrediente:

  • 4 dovlecei medii, tăiați în felii lungi de aproximativ 0,5 cm grosime
  • 1/4 cană de măsline negre, fără sâmburi, feliate
  • 1/4 cană de brânză feta, sfărâmată
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • Sare și piper după gust
  • Suc de lămâie proaspăt (opțional)

 

Mod de preparare:

Pregătiți grătarul și încălziți-l la foc mediu.

Într-un bol, amestecați feliile de dovlecel cu uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, sare și piper. Asigurați-vă că feliile de dovlecel sunt bine acoperite cu ulei și aromele.

Puneți feliile de dovlecel pe grătarul încins și gătiți-le timp de aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte sau până când devin frumos maronii și sunt ușor crocante. Nu le gătiți prea mult pentru a nu deveni prea moi.

După ce dovleceii sunt gătiți la grătar, transferați-i pe un platou.

Presărați măslinele feliate și brânza feta sfărâmată peste feliile de dovlecel.

Dacă doriți, puteți stropi puțin suc de lămâie proaspăt pentru un plus de prospețime.

Serviți imediat și bucurați-vă de dovleceii la grătar cu măsline și brânză!

Acestea sunt informațiile nutriționale pentru o porție de dovlecei la grătar cu măsline și brânză (aproximativ 200 de grame):

  • Calorii: 180 kcal
  • Carbohidrați: 9 grame
  • Proteine: 8 grame
  • Grăsimi: 12 grame

 

Este o rețetă potrivită atât pentru vegetarieni, cât și pentru cei care doresc să introducă mai multe legume în dieta lor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Dovlecei și ardei capia pe grătar

Dovlecei și ardei capia pe grătar din: dovlecei, ardei capia, usturoi, patrunjel, ulei de masline, sare. Ingrediente: dovlecei ardei capia sos de usturoi și pătrunjel: 3 căței mari de usturoi 1 legătură medie de pătrunjel 7-8 linguri ulei de măsline sare   Mod de preparare: Ardeii și dovleceii se spală, se curăță și se feliază. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.