Retete culinare: Stiuca umpluta

Printeaza

O reteta delicioasa de stiuca umpluta cu: ulei, ceapa, paine, patrunjel, ou, sare, coaja de lamaie, vin.

Ingrediente:Retete_culinare_Stiuca_umpluta

  • 1 ştiucă
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapă
  • miez de pâine înmuiată în lapte (cam 3 felii)
  • 1 legătură pătrunjel verde tocat
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă
  • puţin vin

 

Mod de preparare:

Speli peştele şi începi să-l prepari. Tragi pielea ştiucii de la cap şi o rulezi uşor pe măsură ce o desprinzi de carne. Apoi car­nea o toci mărunt şi torni ulei în tigaie. Pui ceapa tocată la prăjit, iar separat, amesteci carnea cu miezul de pâine înmuiat în lapte şi cu pătrun­jelul tocat mărunt. Adaugi oul, sarea, piperul, puţină coajă de lămâie sau nucşoară rasă.

Umpli pielea de ştiucă şi o pui la fiert în apă potrivit de săra­tă. Adaugi puţin vin şi oasele scoase de la peşte. Fierbi 2 ore. Scoţi peştele, îl aşezi pe o farfurie lungă, iar zeama lui o treci prin sită, după care o torni peste peşte. Serveşti ştiuca rece, cu felii de lămâie, cartofi natur şi morcovi fierţi. Poţi decora cu verdeaţă.

Stiuca umpluta

Retete_culinare_Stiuca_umpluta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.