Retete culinare: Rulada cu mere
PrinteazaO reteta de rulada cu mere din: mere, oua, faina, zahar, zahar vanilat, ulei, unt, scortisoara si sare.
- 2 mere
- 5 oua
- 5 linguri cu faina
- 5 linguri cu zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 2 linguri cu ulei
- 1 lingurita cu unt
- scrotisoara
- sare
Mod de preparare:
Curăţă merele de coajă, cotor şi seminţe şi taie-le cubuleţe. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte merele până se înmoaie puţin. Separă albuşurile şi bate-le spumă cu un praf de sare. Treptat, adaugă zahărul în ploaie împreună cu zahărul vanilat.
Separat, freacă gălbenuşurile cu uleiul la tem¬peratura camerei şi încorporează-le în spuma de albuşuri, împreună cu făina proaspăt cernută.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă potrivită ca mărime şi toarnă compoziţia. Pune din loc în loc cubuleţe de mere călite şi presară scorţişoară după gust. Dă tava la cuptorul încins pentru 20 de minute.
Desprinde cu grijă hârtia de copt şi rulează pandişpanul folosindu-te de un prosop din bumbac sau chiar de hârtia de copt. Lasă să se răcească, pudrează cu zahăr vanilat şi taie cu un cuţit cu lamă subţire.
Rulada cu mere
Pofta buna!