Rulada cu mere si mac

Printeaza

Rulada cu mere si mac din: margarina, smantana, praf de copt, zahar, galbenusuri, coaja de lamaie, faina, mere, scortisoara, mac si esenta de rom.

Rulada_cu_mere_si_mac

 

Ingrediente:

  • 250 g margarină
  • 6 linguri smântână
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g zahăr
  • 2 gălbenuşuri
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • făină

Pentru umplutură:

  • 1 kg mere
  • zahăr
  • scorţişoară
  • 250 g mac
  • 2 fiole esenţă de rom (pentru mac şi mere)

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul: amesteci ingredien­tele de mai sus. Coca obţinută o pui într-o folie de aluminiu şi o dai 2 ore la frigider. O scoţi apoi şi frămânţi puţin coca, după care o împărţi în două părţi egale. Pe masa de lucru întinzi cu sucitorul coca, în formă dreptunghiulară. O foaie o umpli cu mac şi o foaie cu mere.

Pregăteşti umplutura: razi merele şi le storci de zeamă. Le pui într-o cratiţă pe foc mic, pentru a se înmuia puţin, apoi adaugi scorţişoara, esenţa de rom şi zahăr în funcţie de cât de dulce doreşti să fie. Macul măcinat îl amesteci cu puţină apă şi-l dai pe foc, pentru scurt timp. După ce s-a răcit, îi amesteci cu zahărul (cât doreşti) şi cu esenţa de rom.

Pe una dintre foile de aluat presari puţin griş, apoi adaugi compoziţia de mere, rulezi şi pui rulada într-o formă de chec, tapetată cu hârtie de copt. Pe cealaltă foaie de aluat pui compoziţia de mac, rulezi şi aşezi rulada într-o formă de chec. Ungi ambele rulade cu ou bătut şi le dai la cuptor, pentru 30-35 de minute.

 

 

Rulada cu mere si mac

Rulada_cu_mere_si_mac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.