Retete culinare: Rulada de curcan

Printeaza

O reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper, unt, faina, lapte.

Ingrediente:Rulada de curcan

  • 1 piept de curcan
  • 3-4 morcovi
  • 1 ceapă
  • 100 g brânză telemea rasă
  • 50 g unt
  • cimbru
  • ulei
  • pătrunjel
  • mărar
  • piper

Ingrediente sos alb:

  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu făină
  • 500 ml lapte

Mod de preparare:

Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate-l uşor şi condimentează-l. Curăţă morcovii şi opăreşte-i puţin, după care taie-i bastonaşe. Freacă untul cu brânza, puţin cimbru şi verdeaţa. Crema astfel obţinută întinde-o peste feliile de carne. Deasupra, aşază bastonaşele de morcovi şi rulează uşor. Leagă cu o  sfoară şi pun e ruladele într-un vas uns cu ulei.

Toarnă o ceşcuţă cu apă călduţă şi ulei acoperă cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor cam 40 de minute. Serveşte cu un sos alb şi verdeaţă.

Rulada de curcan

Rulada de curcan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.