Retete culinare: Rulada de curcan
PrinteazaO reteta delicioasa de rulada din: carne de curcan, morcovi, ceapa, branza telemea, unt, cimbru, ulei, patrunjel, marar, piper, unt, faina, lapte.
- 1 piept de curcan
- 3-4 morcovi
- 1 ceapă
- 100 g brânză telemea rasă
- 50 g unt
- cimbru
- ulei
- pătrunjel
- mărar
- piper
Ingrediente sos alb:
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu făină
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Taie pieptul în felii, ca pentru şniţele, bate-l uşor şi condimentează-l. Curăţă morcovii şi opăreşte-i puţin, după care taie-i bastonaşe. Freacă untul cu brânza, puţin cimbru şi verdeaţa. Crema astfel obţinută întinde-o peste feliile de carne. Deasupra, aşază bastonaşele de morcovi şi rulează uşor. Leagă cu o sfoară şi pun e ruladele într-un vas uns cu ulei.
Toarnă o ceşcuţă cu apă călduţă şi ulei acoperă cu folie de aluminiu. Lasă la cuptor cam 40 de minute. Serveşte cu un sos alb şi verdeaţă.
Rulada de curcan
Pofta buna!