Retete culinare: Andive umplute
PrinteazaO reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan.
- 3 andive
- 230g crema de branza de vaci
- 150 g urda dulce
- 50 g unt
- sare
- piper
- 3 felii sunca uscata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1/2 legatura ceapa verde taiata rondele
- sucul de la 1/2 lamaie
pentru crochete:
- 200 g aluat de foi
- 1 ou
- seminte de susan
Mod de preparare:
Se desfac foile de andivă şi se aleg 12 foi de mărimi egale; se curăţă de cotoare. Se ames¬tecă brânza de vaci cu urdă şi unt şi se înglobează şunca tăiată mărunt, pătrunjelul tocat, sare şi piper. Cu această compoziţie se umplu foile de andive.
Se pregătesc crochetele; se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm. Se taie fâşii de 1 cm grosime şi cca 20 cm lungime; se aşază într-o tavă tapetată cu hâr¬tie de copt şi se ung cu ou bătut; se presară seminţe de susan. Se dau la cuptorul încins în prealabil la 200 °C şi se coc 10-12 min.
Se presară ceapă verde peste andivele umplute, se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc cu crochete calde.
Andive umplute
Pofta buna!
Nu prea mi-au iesit andivele umplute