Retete culinare: Andive umplute

Printeaza

O reteta de andive umplute din: andive, crema de branza de vaci, urda dulce, unt, sare, piper, sunca uscata, patrunjel, ceapa verde, suc de lamaie, aluat de foi, ou si seminte de susan.

Ingrediente:Andive umplute

  •  3 andive
  • 230g crema de branza de vaci
  • 150 g urda dulce
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • 3 felii sunca uscata
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 legatura ceapa verde taiata rondele
  • sucul de la 1/2 lamaie

pentru crochete:

  • 200 g aluat de foi
  • 1 ou
  • seminte de susan

 

Mod de preparare:

Se desfac foile de andivă şi se aleg 12 foi de mărimi egale; se curăţă de cotoare. Se ames¬tecă brânza de vaci cu urdă şi unt şi se înglobează şunca tăiată mărunt, pătrunjelul tocat, sare şi piper. Cu această compoziţie se umplu foile de andive.

Se pregătesc crochetele; se întinde o foaie de aluat groasă de 3 mm. Se taie fâşii de 1 cm grosime şi cca 20 cm lungime; se aşază într-o tavă tapetată cu hâr¬tie de copt şi se ung cu ou bătut; se presară seminţe de susan. Se dau la cuptorul încins în prealabil la 200 °C şi se coc 10-12 min.

Se presară ceapă verde peste andivele umplute, se stropesc cu suc de lămâie şi se servesc cu crochete calde.

Andive umplute

Andive umplute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu prea mi-au iesit andivele umplute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.