Reteta zilei: Tartă cu pricomigdale şi dovleac

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu pricomigdale si dovleac din: dovleac, pricomigdale, faina alba, zahar, oua, cacao neagra, unt si drojdie uscata.

Tartă cu pricomigdale şi dovleac

Ingrediente:

  • 700 g dovleac
  • 180 g pricomigdale
  • 150 g faină albă
  • 150 g zahăr
  • 2 ouă
  • 2 linguri cacao neagră
  • 50 g unt
  • 1 plic drojdie uscată

 

 

Mod de preparare:

Spală dovleacul, curăţă-1 de coajă şi taie-l felii. Fierbe-l la aburi sau coace-l în cuptor (în general, are nevoie de 20 de minute).

Tarta_cu_pricomigdale_si_dovleac

Când este gata, pasează-l şi amestecă-l cu faina, zahărul, pricomigdalele sfărâmate, gălbenuşurile, cacaua, untul topit şi drojdia. Amestecă bine toate ingredientele.

Tarta_cu_pricomigdale_si_dovleac_02

Bate albuşurile spumă tare şi încorporează-le cu grijă în compoziţia obţinută, amestecând uşor, de jos în sus.

Tarta_cu_pricomigdale_si_dovleac_03

Toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă cu unt şi coace-o 40 de minute la 190° C. Serveşte tarta după ce s-a răcit complet.

Tarta_cu_pricomigdale_si_dovleac_04

Tartă cu pricomigdale şi dovleac

Tartă cu pricomigdale şi dovleac

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.