Reteta zilei: Sote de vita cu salvie

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de sote de vita cu salvie din: pulpa de vita, cartofi, ceapa, usturoi, vin, ulei, salvie, sare si piper.

Sote de vita cu salvie

Ingrediente: 

  • 600 gr pulpă de vită
  • 400 gr cartofi
  • 100 gr ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 ml vin
  • 50 ml ulei
  • 1 crenguţă de salvie
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt, cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe, apoi se pun la prăjit cu jumătate din cantitatea de u- lei, iar când sunt gata se scot şi se ţin la cald.

Sote_de_vita_cu_salvie_02

Carnea se taie în bucăţi mai mici şi se rumeneşte uşor pe toate părţile, în res­tul de ulei.

Sote_de_vita_cu_salvie_03

Carnea prăjită se scoa­te din tigaie, iar în locul ei se pun la călit ceapa tocată şi căţeii de usturoi, iar du­pă călire se adaugă carnea prăjită.

Sote_de_vita_cu_salvie_04

Se condimentează cu sare, piper şi frunze de sal­vie, se adaugă vinul, iar du­pă circa 30 de minute se pun cartofii şi se mai fierb îm­preună circa 10 minute.

Sote_de_vita_cu_salvie_05

Pentru a deveni mai savuros şi mai aspectuos, după ce se pun cartofii, soteul poate fi introdus la cuptor 10-15 minute la temperatura de 150 de grade.

Sote de vita cu salvie

Sote_de_vita_cu_salvie

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce bine arata sote-ul de vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.