Reteta zilei: Pui in stil japonez

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de pui in stil japonez din: pulpe de pui, kaki, unt, ulei, patrunjel, sare, vegeta si piper.

Pui in stil japonez

Ingrediente:

  • 600 gr pulpe de pui
  • 400 gr kaki
  • 50 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 10 gr sare
  • 10 gr bază pentru mâncăruri (ex. Vegeta)
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Fructele kaki se taie în două şi se feliază. Pulpele de pui se dezosează şi se îndepărtează şi pielea.

Pui_in_stil_japonez_02

In uleiul încins, carnea se pune la călit pe flacără mică, până ce se rumeneşte pe ambele părţi.

Pui_in_stil_japonez_03

Intr-un castron se ţi­ne untul până când ajunge la temperatura camerei, a- poi se condimentează cu piper, baza pentru mâncă­ruri şi pătrunjelul tocat.

Pui_in_stil_japonez_04

Lângă bucăţile de car­ne se pun la călit felii de ka­ki, iar după ce acestea se întorc, peste carne se pun bucăţi din untul condimen­tat, se acoperă vasul, se mai călesc circa 15 minute şi în final se condimentează to­tul după gust. Pentru ca preparatul să nu fie prea gras, înainte de a fi pus untul, se scurge grăsimea din tigaie fi se adaugă circa 50 ml vin alb sau apă.

Pui_in_stil_japonez_05

Pui în stil japonez

Pui_in_stil_japonez

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Imi place! Mi-ai facut pofta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.