Reteta zilei: Pui la cuptor cu sos de ceapa
PrinteazaPui la cuptor cu sos de ceapa din: pulpe de pui, sare de mare, piper, ceapa, faina, supa de pui, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 pulpe de pui dezosate
- 1 lingurita sare de mare
- piper negru
- Ingrediente sos:
- 1 ceapă, tocată
- 1 lingurita făină
- 120 ml supa de pui
- 1 lingura unt rece
- sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Spalati si uscati pulpele.
Se presară sare si aseaza pe o farfurie.
Acoperiti cu o folie si dati la rece cateva ore. Se scoate farfuria din frigider si se presara piper.
Se toarnă 2 linguri de ulei într-o tigaie mare si adaugati pulpele. Dati la cuptor pentru 5-7 minute.
Întoarceți carnea si mai gatiti timp de încă 3 minute.
Transferati pe o farfurie sa se odihnească.
Se îndepărtează excesul de ulei din tigaie, se pastreaza aproximativ 2 linguri de ulei.
Adăugați ceapa tocată și gatiti timp de 1 minut.
Adaugati faina si mai gatiti 1 minut.
Se toarnă supa și se amestecă ușor, dar rapid, pentru a evita lipirea, gatiti pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.
Se condimentează cu sare și piper, după gust.
Opriti focul si se adaugă untul. Amestecati pentru a se topi.
Se serveste puiul cu sos.
Pui la cuptor cu sos de ceapa
Pofta buna!
Incerc si eu puiul cu sos, arata foarte bine!