Reteta zilei: Orez cu lapte si aroma de sofran

Printeaza

Orez cu lapte si aroma de sofran din: orez basmati, lapte, zahar, cardamom, sofran, migdale, fistic.

Orez cu lapte si aroma de sofran

Ingrediente:

  • ¼ ceasca orez basmati
  • 4 cesti + 1 lingura lapte
  • 3/4 – 1 cana zahar
  • cardamom
  • un varf de cutit sofran
  • migdale
  • fistic

Mod de preparare:

Se inmoaie orezul timp de 30 minute in apa fierbinte. Intr-un bol puneti migdalele timp de o ora in apa fierbinte. Puneti sofranul intr-un bol si adaugati o lingura de lapte.

Orez cu lapte si aroma de sofran

Puneti orezul cu 2 linguri de apa intr-un blender si procesati pana la omogenizare. Fierbeti restul de lapte, adaugati orezul pasat, amestecand continuu. Se adauga zaharul. Amestecati usor.

Orez cu lapte si aroma de sofran

Adaugati laptele cu sofran și cardamom și opriti focul. Se decoreaza cu migdale si fistic. Serviti imediat.

Orez cu lapte si aroma de sofran

Orez cu lapte si aroma de sofran

Orez cu lapte si aroma de sofran

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ia sa incerc si eu orezul cu lapte, sa vedem ce-mi iese

  2. Desertul copilariei 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.