Reteta zilei: Ciorba de gaina

Printeaza

O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.

Ciorba de gaina

Ingrediente:

  • 1/2 gaina
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 ardei rosu
  • 1/2 fir praz
  • 2-3 cartofi
  • 1 cana mazare congelata
  • 5 linguri suc de rosii
  • patrunjel
  • sare
  • smantana (optional)

 

Mod de preparare:

Gaina se taie in bucati si se pune intr-o oala cu apa la fiert.

Dupa primul clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.

Ciorba de gaina

Pastarnacul, ardeiul si telina se spala, se curata si se taie in cubulete.

Morcovii se spala, se curata si se taie rondele.

Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele pregatite.

Ciorba de gaina

Dupa 10-15 minute se adauga cartofii taiati in cubulete si putin mai tarziu mazarea.

Cand toate legumele s-au inmuiat se adauga sucul de rosii, sarea si se acreste ciorba dupa preferinte fie cu suc de lamaie, fie cu bors sau zeama de varza,  dupa care ciorba de gaina se mai da o data in clocot.

Ciorba de gaina

Ciorba de gaina se serveste calda cu patrunjel tocat si smantana.

Ciorba de gaina

Ciorba de gaina

 

Ciorba de gaina

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • ciorba de gaina
  • ciorba de gaina cu zeama de varza
  • ciorba de gaina olteneasca

2 comentarii

  1. Foarte bine arata ciorba de gaina

  2. Imi ploua in gura dupa o ciorba de gaina

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.