Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu sos (Retete de post)

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute de cartofi cu sos din: cartofi, usturoi, faina, ulei, rosii, bulion, ceapa, busuioc, gogosar, verdeata, sare, piper si concentrat de legume.

 

Chiftelute de cartofi cu sos

Ingrediente:

  •  5-6 cartofi
  • 4-5 catei de usturoi
  • faina
  • ulei
  • 2 rosii
  • 1 ceasca mica de bulion
  • 1 ceapa
  • busuioc
  • 1 gogosar
  • verdeata
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita concentrat de legume

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit ii dai pe razatoarea mare, adaugi usturoiul pisat, 1 lingurita de concetrat de legume, 1 lingura de faina si amesteci. Iei cu 1 lingura din compozitie, dai forma unei chiftele, apoi dai fiecare chiftea prin faina si le prajesti in ulei incins.

Chiftelute_de_cartofi_cu_sos

Pentru sos: Cureti ceapa si ardeiul si le tai marunt, apoi le calesti 5 minute in ulei. Adaugi rosiile decojite, taiate felii, ceasca de bulion, sare, piper, concentratul de legume si busuiocul.

Iei chiftelele si le pui in sos, apoi mai fierbi inca 10 minute, sa se patrunjeda de sos de rosii. Le servesti cu frunzulite de marar deasupra.

Chiftelute_de_cartofi_cu_sos_1

Chiftelute de cartofi cu sos

Chiftelute de cartofi cu sos

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.