Reteta zilei: Chiftelute de cartofi cu sos (Retete de post)
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute de cartofi cu sos din: cartofi, usturoi, faina, ulei, rosii, bulion, ceapa, busuioc, gogosar, verdeata, sare, piper si concentrat de legume.
Ingrediente:
- 5-6 cartofi
- 4-5 catei de usturoi
- faina
- ulei
- 2 rosii
- 1 ceasca mica de bulion
- 1 ceapa
- busuioc
- 1 gogosar
- verdeata
- sare
- piper
- 1 lingurita concentrat de legume
Mod de preparare:
Fierbi cartofii in coaja. Dupa ce s-au racit ii dai pe razatoarea mare, adaugi usturoiul pisat, 1 lingurita de concetrat de legume, 1 lingura de faina si amesteci. Iei cu 1 lingura din compozitie, dai forma unei chiftele, apoi dai fiecare chiftea prin faina si le prajesti in ulei incins.
Pentru sos: Cureti ceapa si ardeiul si le tai marunt, apoi le calesti 5 minute in ulei. Adaugi rosiile decojite, taiate felii, ceasca de bulion, sare, piper, concentratul de legume si busuiocul.
Iei chiftelele si le pui in sos, apoi mai fierbi inca 10 minute, sa se patrunjeda de sos de rosii. Le servesti cu frunzulite de marar deasupra.
Chiftelute de cartofi cu sos
Pofta buna!
Foarte buna reteta de post