Reteta zilei: Briose cu aroma de scortisoara si glazura de lapte

Printeaza

Briose cu aroma de scortisoara si glazura de lapte din: faina, zahar brun, praf de copt, scortisoara, bicarbonat de sodiu, sare, lapte, ulei de canola, oua, scortisoara.

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_si_glazura_de_lapte_08

Ingrediente:

  • 1 1/2 cani faina
  • 1/2 cana zahar brun
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita de sare
  • 3/4 cana de lapte
  • 1/3 ceasca ulei de canola
  • 2 oua

Ingrediente topping:

  • 1/3 ceasca zahar
  • 1/3 ceasca zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita de sare
  • 1/2 ceasca unt nesarat, topit
  • 1 1/2 cani faina

Ingrediente glazura:

  • ¼ ceasca zahar
  • 1 lingurita lapte

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 180C. Pentru a prepara topping-ul combinati zaharuri, scortisoara si sare intr- un bol mediu.

Incorporati unt topit. Adaugati faina si se amesteca cu ajutorul unei spatula.

Raspanditi amestecul pe hartie pergament sa se usuce pana la utilizare.

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_si_glazura_de_lapte_04

Intr-un castron mare, combinati faina, zahar, praf de copt, scortisoara, bicarbona si sare.

Intr-un alt castron, amestecati impreuna lapte, ulei si ou. Se toarna amestecul peste ingredientele uscate si se amesteca cu ajutorul unei spatula.

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_si_glazura_de_lapte_07

Impartiti aluatul in tava de briose. Se presara topping-ul, dati la cuptor si coaceti timp de 15-17 de minute.

Pentru a prepara glazura, combinati zahar si lapte, amestecati pana se omogenizeaza.

Lasati briosele sa se raceasca timp de 10 minute si burnitati glazura.

Permiteti sa se intareasca glazura, apoi serviti.

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_si_glazura_de_lapte_08

Briose cu aroma de scortisoara si glazura de lapte

Briose_cu_aroma_de_scortisoara_si_glazura_de_lapte_10

 

Pofta buna!

 

 

retete

Briose cu vinete

Briose cu vinete din: vinete, ceapa, cartofi, oua, patrunjel, faina, sare, piper, ulei. Usor de preparat si potrivite pentru orice ocazie.  Ingrediente: 3 vinete 3 cepe 2 cartofi 6 ouă 1 legătură pătrunjel 5 linguri făină sare piper ulei     Mod de preparare: Speli vinetele decojite, le tai sferturi și le presari cu sare. […]

Reteta zilei: Briose cu pui si parmezan

Briose cu pui si parmezan din: piept de pui, ceapa, ou, usturoi, cheddar, parmezan, smantana, unt, sare, piper.   Ingrediente: 400gr piept de pui 1 ceapa tocata marunt 1 ou 3 căței de usturoi tocat 3/4 cană de brânză rasă (amestec de cheddar și parmezan) 1 cană smântână 2 linguri unt înmuiat sare piper   […]

Reteta zilei: Briose cu pecan si afine

Briose cu pecan si afine din: banane, oua, iaurt, ovaz, sirop de artar, praf de copt, bicarbonat de sodiu, esenta de vanilie, scortisoara, sare, nuci pecan, afine. Ingrediente: 2 banane 2 oua 1 cană de iaurt 2 cesti de ovaz 4 linguri sirop de arțar 1 1/2 linguriță praf de copt 1/2 linguriță bicarbonat de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.