Raţă în stil franţuzesc

Printeaza

O reteta savuroasa de Raţă în stil franţuzesc din: piept de rata, ulei de masline, usturoi, bacon, fenicul, vin, ceapa verde, mazare, frunze de salata si cartofi natur.

Ingrediente:Rata_în_stil_frantuzesc

  • 1 kg piept de rata, taiat in 4
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, taiati felii
  • 6 felii de bacon afumat
  • 1 bulb de fenicul, taiat felii
  • 125 ml vin alb
  • 6 cepe verzi, taiate rondele
  • 500 g mazare din conserva
  • 2 frunze de salata verde, fasii
  • Cartofi natur pentru servit

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la semnul 6/200 ° C. Pune pieptul de pui intr-o tava, cu pielea in jos, si coace la cuptor 5 min.

Intoarce si da la copt inca un minut. Scurge grasimea si mai lasa la cuptor 8-12 min. Scoate, acopera cu folie de aluminiu, lasa 5 min, apoi taie carnea felii.

Incinge uleiul intr-o tigaie, caleste usturoiul, baconul si feniculul. Toarna vinul, lasa sa fiarba 3 min, pana scade.

Adauga ceapa verde si mazarea, fierbe doua minute, pune salata si serveste cu pieptul de rata si cartofii natur.

Raţă în stil franţuzesc

Rata_în_stil_frantuzesc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.