Rata cu sos de portocale

Printeaza

Rata cu sos de portocale din: piept de rata, suc de portocale, ghimbir, miere, unt, varza de bruxelles, ulei, sare si piper.

Ingrediente:Rata_cu_sos_de_portocale

  • 1 piept de rata
  • 1 cana cu suc de portocale
  • 1 lingurita cu ghimbir ras
  • 2 linguri cu miere
  • 1 lingura cu unt
  • 250 g varza de bruxelles
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie pieptul de raţă în două. Crestează-I şi condimentează-l cu sare şi piper. într-o tigaie, aşază Pucătile de piept cu pie­lea în jos şi rumeneşte-le trei minute. întoarce-le pe partea cealaltă şi lasă-le cel mult un minut. Scoate-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi ţine-le la cuptor, la foc redus, zece minute.

In grăsimea rămasă, sotează ghimPirul pret de un minut. Adaugă mierea şi sucul de portocale. După câteva minute, pune untul şi lasă pe foc până ce sosul capătă consistenţă. Feliază carnea şi aşaz-o pe farfurii alături de frunze de varză- de-Bruxelles opărite separat şi serveşte cu sosul de portocale.

Rata cu sos de portocale

Rata_cu_sos_de_portocale

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Imi place, imi place la nebunie

  2. Vreau si eu din rata astaaaaaaaa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.