Rata salbatica

Printeaza

Rata salbatica din: rata, unt, slanina, zeama de carne, rantas, smantana si sare.

Ingrediente:

  • 1 raţă mare
  • 1 lingură unt
  • 50 g slănină
  • 1 pahar zeamă de carne
  • 2-3 lingurile rîntaş rece
  • 10 linguri smîntînă
  • sare

Mod de preparare:

Jumulim pasărea, o pîrlim şi îi scoa­tem măruntaiele. O ţinem puţin în apă clocotită ca să i se întărească carnea. O împănăm cu slănină, o legăm şi o sărăm. Apoi o aşezăm cu spinarea în jos într-un vas adînc de aramă şi o lăsăm să se frigă pe toate părţile în unt topit.

Cînd pasărea s-a rumenit, scurgem un­tul de prisos, adăugăm smîntînă şi zeamă de carne, în cantitate pe jumătate cît sosul rămas. Punem rîntaş rece. Acope­rim cratiţa cu capacul şi dăm la cuptor. Stropim pasărea des cu sosul din vas. După 45 minute, scoatem raţa, dezlegăm aţele, împărţim pasărea în 5-7 bucăţi şi aşezăm bucăţile pe farfurie după forma vînatului.

Lăsăm sosul rămas în cratiţă să scadă pînă la consistenţa smîntînii. îl strecurăm şi îl servim în sosieră.

La fel se frig potîrnichea, fazanul, dro­pia şi cocoşul de munte sau de mes­teacăn.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.