Rata la cuptor cu sos de salvie

Printeaza

Rata la cuptor cu sos de salvie din: rate, sare, piper, ghimbir, rubarba, salvie, usturoi, ceapa rosie, vin rosu, supa, ulei de masline.

Ingrediente: Rata_la_cuptor_cu_sos_de_salvie

  • 2 rate a cate 1,5 kg fiecare
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 255 g ghimbir
  • 2 tulpini rubarba
  • 2 maini de frunze de salvie proaspata, tocata
  • 1 capata de usturoi, decojit si taiat
  • 2 cepe rosii, tocata
  • 2 pahare de vin rosu
  • 285 ml supa
  • ulei de masline

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180°C. Asezonati din abundenta ratele, atat in interior, cat si la exterior.

Folosind o razatoare mare, radeti jumatate din ghimbir si din rubarba, apoi amestecati-le intr-un castron cu jumatate din salvie si cu tot usturoiul si ceapa.

Umpleti cavitatile celor doua rate cu amestecul respectiv. Puneti pasarile intr-o tava si tineti in cuptor timp de 1 ora, apoi reduceti temperatura la 150°C si mai gatiti inca 1/2 ora.

Cat timp sta carnea la cuptor, e necesar sa scurgeti de vreo trei ori grasimea din tava intr-un castron.

Dupa ce s-a facut, lasati rata pe un platou usor incalzit cat timp pregatiti sosul. Scurgeti toata grasimea ramasa in tava si transferati acolo umplutura si sosul din cavitatile ratelor.

Incingeti tava la foc mic, adaugati vinul si desprindeti ramasitele gustoase de pe fundul tavii. Amestecul e inflamabil, asa ca feriti-va ochii.

Adaugati in tava supa si lasati sosul sa scada, pana obtineti un gust si o consistenta buna. Treceti compozitia printr-o sita mare.

Cu un cutit, desprindeti pieptul ratei de pe os. Oasele de la pulpe le puteti scoate cu mana. Portionati carnea pe farfurii.

In final, tocati marunt ghimbirul ramas si prajiti-l intr-o tigaie neaderenta, in putin ulei incins.

Cand incepe sa se rumeneasca, adaugati restul de rubarba tocata cubulete si salvia ramasa, dupa care amestecati totul.

Tineti pe foc pana cand compozitia devine crocanta, apoi presarati-o peste carnea de rata din farfurii si stropiti totul cu sosul pe care l-ati strecurat.

Rata la cuptor cu sos de salvie

Rata_la_cuptor_cu_sos_de_salvie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.