Rată cu sos de vin

Printeaza

Rată cu sos de vin din: piept de rata, ciuperci, ceapa, unt, vin alb, concentrat de gaina, smantana, boabe de piper rosu si sare.

Ingrediente:Rata_cu_sos_de_vin

  • 2 bucati piept de rata
  • 500 g ciuperci proaspete
  • o ceapa alba
  • 100 g unt
  • 200 ml vin alb
  • o lingura concentrat de gaina
  • 200 ml smantana slaba
  • o lingura boabe de piper rosu
  • sare

 

Mod de preparare:

Ceapa se căleşte în 50 g unt topit şi când devine translucidă se adaugă picioru­şele ciupercilor tăiate rondele. După ce-şi lasă apa, se adaugă vinul şi concentratul de găină. Se pun smântână, sarea si boa­bele de piper roşu. Se lasă-să fiarbă 15 mi­nute până devine gros.

Cărnii i se fac câteva tăieturi pe partea grasă şi se pune la prăjit într-o tigaie. Se lasă 7 minute pe partea grasă şi apoi 5 mi­nute pe partea cealaltă. Cât se prăjeşte carnea, ciupercile se feliază şi se călesc în restul de unt. După ce apa pe care şi-o lasă s-a evaporat, sunt gata.

Pieptul se taie felii care se aşază pe pla­toul de servit. Pe lângă ele se pun ciuperci­le şi se aduce totul la masă stropit cu sos.

Rată cu sos de vin

Rata_cu_sos_de_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.