Pui cu legume de primavară

Printeaza

Pui cu legume de primavară din: conopida, morcovi, file de piept de pui, sare, faina, ulei de rapita, lamaie, supa, hasmatuchi, amidon, smantana si piper.

Ingrediente:Pui_cu_legume_de_primavara

  • 1 conopida
  • 1 legatura morcovi
  • 600 g file de piept de pui
  • sare
  • circa 3 linguri faina
  • 2 lingura ulei de rapita
  • 1 lamaie
  • 500 ml supa
  • 1 legatura hasmatuchi
  • 1 lingura amidon
  • 100 g smantana
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregătesc legumele. Se despart bucheţelele de conopidă. Se taie morcovii bucăţele. Se sărează bucăţile de carne şi se tăvălesc prin făină. Se prăjeşte carnea în ulei.

Se stoarce lămâia şi sucul se adaugă la carne, împreună cu 400 ml supă. Se adaugă legumele şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă înăbuşit la foc moale cca 15 min.

Se scot carnea şi legumele, iar sosul se stinge cu restul de supă. Se toacă hasmaţuchi. Se dizolvă amidonul în apă; se înglobează în sos cu smântână şi se lasă să dea în clocot; se condimentează. Se taie carnea felii şi se încălzeşte puţin în sos, împreună cu legumele şi hasmaţuchi.

Pui cu legume de primavară

Pui_cu_legume_de_primavara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.