Pui cu ceapa si fasole verde
PrinteazaPui cu ceapa si fasole verde din: pui, ceapa, faina, ulei, fasole verde, rosii, bulion, condimente si marar verde.
- 1 pui mare
- 2 cepe
- 1 lingura faina
- 100 ml ulei
- 1,5 kg fasole verde
- 4-5 rosii
- 1 lingura bulion
- condimente, dupa preferinta
- marar verde tocat
Mod de preparare:
Puiul, curăţat şi spălat, îl tai în bucăţi şi îl prăjeşti uşor în ulei, după care scoţi bucăţile şi le aşezi într-o cratiţă. In uleiul rămas căleşti ceapa tocată mărunt, apoi presari făina, amesteci puţin şi stingi cu bulionul subţiat cu apă.
Fierbi 15 minute, după care îl pui peste bucăţile de carne, potriveşti gustul cu condimente şi mai fierbi încă 30 de minute. Intre timp, fasolea curăţată şi spălată o pui la fiert în apă clocotită, înfr-un vas acoperit cu capac. Când este bine fiartă, strecori fasolea, o pui în cratiţa cu carne şi fierbi în continuare circa 20-25 de minute.
Cureţi roşiile de coajă, le tai felii şi le adaugi peste carne şi fasole, lei apoi cratiţa de pe plită şi o dai la cuptor, să mai fiarbă 10 minute. Presari mărar şi servesti mâncarea fierbinte.
Pui cu ceapa si fasole verde
Pofta buna!