Prajiturele turcesti cu iaurt si nuca de cocos
PrinteazaPrajiturele turcesti cu iaurt si nuca de cocos din: oua, iaurt, gris, praf de copt, zahar vanilat, zahar, unt, coaja de lamaie, nuca de cocos, apa, suc de lamai. fara poza
- 4 oua
- 500 g iaurt
- 500 g gris
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 200 g zahar
- 125 g unt
- coaja de la 2 lamai
- 50 g nuca de cocos
Ingrediente pentru glazura:
- 125 ml apa
- 125 g zahar
- sucul de la 2 lamai
- nuca de cocos
Mod de preparare:
Amesteci grisul cu praful de copt. Separat, galbenusurile le amesteci cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topeste. Pui untul la temperatura camerei si, alternativ, o lingura de gris, o lingura de iaurt.
La sfarsit, adaugi coaja de lamaie rasa si albusurile batute spuma. Ungi tava cu unt, o tapetezi cu nuca de cocos si torni compozitia. Coci 30-45 de minute, pana se rumeneste prajitura.
O portionezi in tava. Separat, faci glazura. Amesteci ingredientele de mai sus si fierbi compozitia cateva minute.
Torni glazura fierbinte peste prajitura. Presari pe deasupra nuca de cocos si mai dai prajitura 5 minute la cuptor.
Pofta buna!