Prajitura la tava cu visine (Valurile Dunarii)

Printeaza

Prajitura la tava cu visine din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, lapte, cacao, rom, visine, zahar vanilat, lapte, unt, zahar pudra si ciocolata amaruie.

Ingrediente:

blat:

  • 250 g unt
  • 200 g zahar
  • 1 praf sare
  • 6 oua
  • 400 g faina
  • 3 lingurite praf de copt
  • circa 5 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri rom

si:

  • 1 kg visine din compot (scurse de zeama)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 200 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 25 g unt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate unţjl cu zahăr şi sare; se înglobează pe rând ouăle. Se adaugă făina amestecată cu praf de copt şi apoi laptele. Aluatul tre­buie să se poată întinde în formă – eventua se mai adaugă lapte. 2 în tava unsă se aşază jumătate din can­titatea de aluat.

Se amestecă restul de aluâ cu rom şi cacao şi se repartizează deasupra. Se presară apoi vişinele (curăţate în prealabil de sâmburi) şi se coace prăjitura cca 30 min. Se lasă să se răcească.

Se prepară o budincă din praful din plic, lapte şi zahăr, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se lasă să se răcească. Separat, se bate untul cu zahăr pudră; se înglobează treptat budinca şi se repartizea2ă pe blat. Se topesc ciocolata şi untul şi se aplică deasupra stratului de cremă, folosind un pieptene special pentru cofetărie.

Prajitura la tava cu visine

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura valurile dunarii cu visine

2 comentarii

  1. Pacat ca nu se vede poza la prajitura asta

  2. E buna prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.