Prajitura cu miez fondant

Printeaza

Prajitura cu miez fondant din: ciocolata neagra, faina, unt, zahar, oua, gelatina, unt, ulei, biscuiti, lapte concentrat, suc de lamaie.

Ingrediente:Prajitura_cu_miez_fondant

  • 200 g ciocolata neagra
  • 3 linguri faina
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 3 oua

pentru pasta de biscuiti:

  • 1 1/2 foaie gelatina
  • 140 g unt
  • 2 linguri ulei
  • 300 g biscuiti albi
  • 400 g lapte concentrat
  • sucul unei jumatati de lamaie

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de pregătirea prăjiturii, se face pasta de biscuiţi, pentru care se topeşte gelatina în apă rece, iar untul cu uleiul se amestecă şi se topesc la foc mic sau la microunde.

Se măruntesc foarte fin biscuiţii. In bolul ro­botului se pune praful rezultat de la măruntirea biscuiţilor, apoi laptele concentrat şi, continuând mixarea, se toarnă amestecul de unt şi ulei.

In sucul încălzit de lămâie se pune gelatina înmuiată în apă şi apoi se adaugâS’n/obot, continuând mixarea până ce paste devine omogenă. Se pune într-un borcan la frigider.

Pentru restul prăjiturii, ciocolata se topeşte la bain- marie şi se amestecă făina, zahărul şi ouăle cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adaugă untul şi se amestecă. Se pune ciocolata topită.

Formele de copt se ung cu unt şi se toarnă amestecul cu ciocolată topită. Se dau la copt 5 minute. Se scoate tava cu forme de la cuptor, se pune câte o lingură cu vârf de pastă de biscuiţi pregătită cu o zi înainte, şi se continuă coacerea pentru 10 minute.

Apoi, se scot, se lasă alte 10 minute la răcit şi apoi se aduc la masă.

Prajitura cu miez fondant

Prajitura_cu_miez_fondant

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.